Ubuntu 8.04 - wine 0.9.59 - newsbin 5.40-8907 don't work

While it isn't officially supported, we have many users who successfully run NewsBin under Linux with a Windows emulator (Wine is the most popular). This forum exists for you Linux guys to share your experience getting NewsBin running on Linux as well as report any strangeness that we may or may not be able to fix. DThor is the resident expert.

Moderators: Quade, dexter, newsraider, DThor

Ubuntu 8.04 - wine 0.9.59 - newsbin 5.40-8907 don't work

Postby michaelv » Sat Apr 26, 2008 3:37 am

Hi Winers...

I have installed the new Ubuntu 2 days ago , and i have tried a lot
of things to get newsbin to work....

I have used my Payed Codeweavers package without any success..
I have installed wine seperately without codeweavers and also this
setup failed...

Under Ubuntu 7.10 everything works okay , of course some graphics
annoying problems but i was happy...

The problem is that i can install it fine... Setup a newsserver in the
installation test it, it works flawless....

But when i startup newsbin i get this connect error in the start

"cannot connect to www.newsbin.com" and this means that the program
won't work at all....

Do anyone here has this working on hardy 8.04 please post....

/Michael Denmark
michaelv
n00b
n00b
 
Posts: 3
Joined: Sat Apr 26, 2008 3:24 am

Registered Newsbin User since: 04/26/07

Postby DThor » Sat Apr 26, 2008 7:56 am

Check for network connectivity problems.

DT
User avatar
DThor
Elite NewsBin User
Elite NewsBin User
 
Posts: 5943
Joined: Mon Jul 01, 2002 9:50 am

Registered Newsbin User since: 04/01/03

Postby michaelv » Sat Apr 26, 2008 8:22 am

Don't think it's that cause putty.exe and several other progz work
flawless.. Just install Ubuntu 7.10 again and Newsbin 5.40 works
again...



/Michael
michaelv
n00b
n00b
 
Posts: 3
Joined: Sat Apr 26, 2008 3:24 am

Registered Newsbin User since: 04/26/07

Postby Quade » Sat Apr 26, 2008 9:57 am

That sounds like the MOTD. What happens if you close the motd window?
User avatar
Quade
Eternal n00b
Eternal n00b
 
Posts: 43180
Joined: Sat May 19, 2001 12:41 am
Location: Virginia, US

Registered Newsbin User since: 10/24/97

Postby xlcus » Sun Apr 27, 2008 8:04 pm

I recently upgraded to Ubuntu 8.04 too, and I just did a fresh install of Wine 0.9.60 and NewsBin 5.40-8907. Everything seems to work fine, just as it did before, so perhaps you could try updating to the latest version of wine and see if that helps.
xlcus
n00b
n00b
 
Posts: 5
Joined: Mon Sep 10, 2007 6:29 pm

Registered Newsbin User since: 07/07/06

Postby newsraider » Thu May 15, 2008 9:49 pm

try wine 1.0 rc1

http://wine.budgetdedicated.com/archive/index.html

im using that now and it works pretty good.
User avatar
newsraider
Seasoned User
Seasoned User
 
Posts: 221
Joined: Fri Dec 31, 2004 5:57 am

Registered Newsbin User since: 02/13/06


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron